Aaaw, kineser!!

Vi slutar nu kl 12 eftersom saker ska stänga osvosvosv.

Och ni skulle sett minerna på alla kineser när någon sa att de kunde få sluta nu. De riktigt lyste upp i ögonen på dem.
Så gulligt!!

Ville bara skriva det, för det gjorde min dag. :)


Sorg och en tankeställare...

Under den senaste tiden har det nu gått bort 2 personer på tok för tidigt.
Den ena som ni alla vet, är Uffe Larsson 53 år gammal.

Jag själv (som de flesta i min ålder) minns honom i Söndagsöppet. 

Den andra är Bo Trygg, som har varit våran komunstyreordförande i många år, dog endast 58 år gammal.
Han gick i Pension för inte så länge sen.


Jag brukar inte gilla att diskutera politik, dels för att folk har så olika åsikter och dels för att jag Är väldigt okunnig i ämnet, dels för att intresset aldrig har funnits där och dels för att ja... Inte lyssnat så noga.

Men. Jag tycker det är fel att det finns politiker som vill att vi ska jobba tills vi är 70-75 år. Det är inte rätt.
1. Vi unga kommer aldrig få möjligheten till bra jobb, eller till jobb överhuvudtaget.
2. Vi börjar skolan när vi är 6 år. Och sen jobba till 70. Dvs att vi ska ligga andra till lags i 64 år, när ska man få känna att man lever?
3. Det är bara de som jobbar på kontor osv som kommer orka. Vem vill jobba i vården och ta hand om sina vänner när man är 70 år?

Det är FEL!! Fel fel fel!

Personligen tycker jag att folk ska få gå hem när de är 60. Då ska man ha rätt till full pension. Vill man dock jobba i några år till för att man har tråkigt, ja, då ska man gå ner på halvtid, (men fortfarande ha rätt för samma pension som att man jobbar heltid) Men detta just för att låta nya människor komma in. Och! Varför inte låta dem vara mentor för den som ska ta över dennes jobb?

Visst, idag ska man ha toppbetyg, gått på bra universitet och läst ditt och datt. Men Nej. Ibland funkar det inte så, ibland är det dehär människorna som var så skoltrötta, eller inte klarade av skolan som är perfekt för jobbet. (Nu talar jag absolut inte om läkare odyl... Även om vissa läkare inte borde få vara där de är)



Jag blir bara så ledsen. För jag vill inte jobba tills jag dör. Jag vill få njuta av mitt liv, kunna ligga ner i en hamock och tänka att ojoj, varför gjorde jag sådär? Och tänk vad bra det där blev osv.

Det är INTE OK att jobba och slita för att aldrig få njuta av det.

Säger inte det här oss att pengar inte är allt.


http://na.se/nyheter/askersund/1.578393 


Äntligen!!

Igår satt jag i ca. 1 timme och försökt få igång min stackars blogg, som jag ett tag trodde att Kina hade blockat! Och när jag äntligen lyckades skriva ett inlägg så fick jag inte spara det.

Men nu.. idag så får jag skriva. YEey!


Jag har lite smått panik då jag i fredags inte fick någon lön för augusti månad, vilket jag verkligen behöver.

Allt verkar gå så fel just nu?

Först det här med att Kina stänger deras flygplats 1 oktober, Meeeen, Emelie kommer innan de stänger, så hon hinner hit. Yeeeey.
Sen har hon ännu inte fått tillbaka sitt pass. (Jag får hjärtkappning bara tanken på det)
Ryckten gick att ALLT skulle stängas under 8 dagar från 1-8 okt. Men nu har jag suttit som en galning och sökt, och det ska tydligen inte vara sant, utan det gäller bara 1-3 okt. Men parker och sådant kommer fortfarande att vara öppet under denna tid.
Och sen nu med min lön. Jag har en telefonräkning att betala! Jag vill ha mina pengar! :(

Igår satt jag och planerade vad vi skulle göra när Emelie kommer, sen gick jag iväg och letade hotell tills nästa gäng kommer. Blev dock inte så överdrivet nöjd med hotellrummen, men jag har fortfarande 3 st kvar att titta.


Nu ska jag jobba idag, imorn och på onsdag, sen är jag ledig i några dagar, hur många vet jag inte dock, men det gissar ja på att han snart kommer berätta för mig.


Nu är det sluta på morgon kaffe och att läsa tidningen! (Dricker iof vatten och äter halvgoda baozi men ändå)

Ville bara lägga upp artickeln med den glada busschaffören, för den gjorde min dag! Sicket leende jag fick på läpparna av den, Bra jobbat!

http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/article5847069.ab 

Att någon har mobbat och sen byter sida är inte att vara en svensk hjälte.. Det är att sprida glädje och vara en sådandär människa. Jag vill absolut åka med honom :)


Nu ska det jobbas. !

Smogg över staden...

Jag ser knappt till byggnaderna där borta.
Jag kan inte säga hur långt det är, för jag kan inte bedömma avstånd. Men några x hundra meter.

Ikväll är det tänkt att jag ska möta upp Rich och äta middag. Sen ska vi ta oss till ett hotell där Tavey ska ha födelsedagsfest. På ett hotellrum? Damn!

Iallafall. Jag hoppas att jag kan hålla mig vaken ^^. Sitter på tok för mycket, jag sitter nästan mer än jag stod när jag jobbade i hemtjänsten. Då förstår ni att jag sitter mycket! För där står vi mestadels.

Iallafall. Det jag ville få fram är att det är jobbigt att bara sitta...

Sen var inte den där killen här som jag ställer alla frågor till. (OBS! Han har skaffat sig en snygg tatuering)
Så det blev lite jobbigt där ett tag. Men nu har det löst sig.

Annars så jaaa... Klantiga jag råkade släcka lyset för en stackare som satt på toaletten. Sen glömde jag tända den igen. :P Tog en stund innan det slog mig.

TADAAA! Helena i ett nötskall :)


Men nu har jag inte alls tid att sitter här. Jag skulle vara klar med sida 20 var mitt mål för dagen, och jag är bara på 15. Men det är JÄTTESVÅRT ibland!
Jag förstår vad som står, men inte hur jag ska skriva. Då blir det att sitta och söka på internet tills man kommer på en bra lösning.


Tillbaka till jobbet.

Mooncake, a.k.a Månkaka

Är något otroligt vidrigt.

Tammy kom och hämtade mig och sa att vi var tvugna att gå upp. Så jag följde med i tron på något bättre, typ utskällning av chefen eller så. Men nej.. Där stor kartongen jag absolut avskyr.. Jag försökte springa, jag försökte fejka ett svimanfall men Nej.

Så roligt skulle vi inte ha det.

En månkaka är något man äter under månfestivalen som är om 1,5 vecka. Det är ett tunt skal av någon söt deg och sen i den.. Usch.. usch usch så kommer det en massa med någon fruktsmak (jag valde jordgub, i hopp om att jag älskar jordgubbar) Men nej. Tänk er en mazzarin. Det där som i den.. Men tänk er dubbelt så mycket.. Men någon fruktsmak som smakar lite smått konserveringsmedel, och sen abra rent av sött.

Tänk er sen när man blir bjuden på en, och alla sitter och tittar på en när man ska äta den. Jag brukar göra mycket miner med mitt ansikte, vill inte ens tänka på hur det ryckte i ansiktet nu :)

Förstod inte riktigt vem det var som bjöd, men det var någon som bjöd alla kvinnor på jobbet.

Jag veeeeeet, man ska vara tacksam! Men jag hade hellre ätit korv!! Och ni vet att jag inte äter kort :S


Nu vet ni.. Föresten så gick jag inte hem. Jag stannar kvar och försöker lista ut hur jag ska översätta manualen. För jaaaa, jag är klar med hemsidan :)

Halsont och trötthet.

Ja, det här att åka tunnelbana på morgonen gör mig väll inte så jättemycket. Men det är tack varje det som jag håller på att bli förkyld. För i Tunnelbanan så rör sig endast luften med hjälp av AC, men det är ändå samma instängda luft som rör sig, vilket min kropp tycker var lite jobbigt.

Förkyldning = Inte roligt!! Känner mig även lite febrig. Jag tycker tillochmed lite synd om mig själv :'(
Funderar faktist om jag ska gå upp och fråga om jag kan få avsluta det sista hemma, så jag kan åka hem och bädda ner mig, för just nu är inte tunnelbanan så blockad som den kommer att vara kl 6.

Jag har inget att säga, tänkte bara lägga upp en artickel där ni kan gå in och se på bilderna ifrån när de flög här över.. Ja gör det, det låter fint.

Baskilusker!

http://www.thebeijinger.com/blog/2009/09/21/There-s-NO-escape-Airport-Closes-for-October-1

http://www.thebeijinger.com/blog/2009/09/21/Celebrate-Now-Jet-Fighters-Over-Beijing

Jeg taler ikke dansk

Så då är ju frågan om varför jag försöker tvinga mig själv till att översätta från Danska till svenska..

Nej vänta? Jag tvingar mig för att jag behöver ha pengara, för att jag faktist vill stanna i Kina.. Eller hur vart det nu?

Skämtosido. Klart jag vill stanna här, än är jag inte klar. Speciellt när jag har så mycket söta pojkar på jobbet. ;)

Jag orkar faktist inte skriva idag, jag har dessutom inget att berätta. Somnade direkt i soffan igårkväll när jag kom hem, låg nedbäddad i sängern redan vid 22-tiden. Något som inte hänt på länge.

Idag har jag blivit klar med alla produkter, så nu har jag bara lite smågrejjor kvar att översätta (innan jag börjar med manuallerna) Och ja.. den här danska texten. Iiiih!!!

I helgen eller ev veckan efter så måste jag införskaffa mig ett elektroniskt lexikon, vilket jag har sagt att jag ska göra i 1,5 år.. Eller 2,5 faktist, men nu är det dags, eftersom jag inte pluggar längre så måste jag ha det till hjälp. Mina arbetskamrater är jättegulliga och hjälper mig så gott de orkar.

Åkte tunnelbana hem med en tjej igår som inte kan engelska, nådigt jobbigt, men vi lyckades (Även om jag bara nikade ibland fast att jag inte förstod) Men hon kommer inte ifrån Beijing, pratar jättefort, Det blir jobbigt ibland.


Och det här med utmaningen?? Nu ligger jag risigt till, för den ska avra klar imorgon, men när jag var och shoppade i helgen så glömde jag sätta i minneskortet!!!!!!!!!!! Jäkla skit!! Så jag kan inte kunnat fånga det på film ännu. Vet inte hur jag ska lyckas att göra det tills imorgon. :S


Nu ska jag lägga ner.
Hej!

Kinas luftvapen anfaller!!!

Shit!! Det är ungefär det enda jag har fått ur mig den senaste halvtimmen. Nu kan jag inte alls konsentrera mig.

Jag är fylld utav spänning, fylld utav nyfikenhet och förbaskat sur att jag inte har min kamera med mig!!!!

Vad som händer??

Man ser istort sett aldrig nåra flygplan sväva över Beijing, inte ens högt över. Vet inte riktigt varför, uppe i norr så kan man se något då eller då.

Helt plötsligt så fylls rummet av ett näst intill öronbedövande ljud. Själv känner jag igen ljudet ifrån när alla låga flygplan kommer över lilla Lusten i Askersund, men Kineserna? De rusar mot fönstret. Sen blir det tyst. Men inom 30 sekunder så kommer samma ljud igen? Är det något stritsplan som flyger runt stan?

Det tog mig 5 långa.. otroligt långa nyfikna minuter (jag kunde ju naturligtvis inte gå fram till fönstret och vara lika nyfiken som kineserna) innan jag lyckades se ifrån min fönsterplats vad som egentligen pågår utanför!!

Det är 3, nej 6? Vänta nu 9? Nej närmare hundra, (även kanske upp till 200??) helikoptrar och stridsplan? Som flyger i en stor cirkel över Beijing. De flyger i klumpar 3 och 3 eller 6 o 6. Jag kan fortfarande höra dem på håll och tack och lov att det är sol och klar sikt idag så jag ser någonting ifrån min fönsterplats på 17 våningen här i Dawang lu, sydvästra delen av Beijing.

Förstår ni hur stort de gör det här med nationalfirandet? Hur galet det är?
Förlåt att det är det enda jag pratar om, men det påverkar vårat liv så mycket.

På gatorna står det nu militärer lite här och var, oftast uppdelade 2 och 2, båda bär laddade vapen, automatvapen.
Obehaligt? Oh ja. LIte nervöskänslor? Ohja.

Jag är inte rädd eller så, jag funderar bara på vad det är som händer? Vad är det de räknar med ska hända? Vilka tror de ska göra någonting? Och framför allt. Vad kostar hela saken??

Här diskuterades det i Sverige om skattepengarna skulle gå till Viktorias bröllop eller inte, här är det inga diskusioner om vad man lägger pengarna på.. Frågan är bara, Hur mycket? Vad kommer att hända? Vad händer om någonting händer?

Os släng dig i väggen. Jag är glad att jag är i Beijing nu under nationalfirandet.


Nu måste jag fortsätta jobba. Jag hör vilket kaos det hela skapade i trafiken. Bilförarna står på tutorna och försöker ta sig fram...

Galet.. Bara så.. Galet


Galenskaper i Beijing..!

Okej. Ni som känner mig har hört mig prata lite om att allt verkar så knas inför 1 oktober.
Men nu ska jag dela med mig av information som driver mig galen.

Idag är det fredagen den 18 september. Dvs att det är 2 veckor kvar tills första oktober som kommer infalla på en torsdag.
Man kan ju tycka att oj vad roligt, få fira 60 års jubileum kommer bli skitkul
NEJ!!! Alla rekomenderas att stanna hemma och som högst se hela paraden på TV.

Jag vill se den, så det blir väll att sätta sigt framför tv.n en stund.

Men varför galenskaper? Jo idag så måste vi lämna byggnaden kl 12.00 likaså alla byggnader som ligger runt 2 gater här i närheten. De går ut med regler som att fönster måste stängas, allt ska släckas ner.
Det är så man blir lite mörkrädd.
Sen vid 3-4 kommer de börja stänga av tunnelbanorna och de kommer hållas stängda till kl 8 imorgon bitti.

Varför? Därför att ingen får komma inärheten av allt detta spektakel! Galenskaper.

De bifogade artiklarna är på engelska och beskriver lite lätt vad som pågår i stan.

Jag är mest nervös över att min vän inte kommer få något visum :S Eftersom hon kommer på nationaldagen. Men det tänker ja inte oroa henne över ^^ Om hon inte hinner läsa det här iof. Men det borde inte vara några problem.

Iallafall. Det är spänning i luften, det är mer övervakning nu än till OS, och det var galet till OS.
Nu slog det mig att jag måste lägga i kopior på mitt pass och regestreringspapper i väskan så jag bär med mig det dygnet runt.

Förstår ni?? Om polisen kommer, och man inte kan visa upp att man har en adress man bor på så jaa.. Kan man få stora problem. (Nej mamma det är inga problem :) ) Man ser parader lite här och var med soldater som "övar" inför 1 okt.

Om det är såhär vid 60 års.. Hur kommer det då bli vid 100??
Hör ni någonting om det här i Sverige??

http://www.thebeijinger.com/blog/2009/09/14/This-Party-Keeps-Getting-Better-More-Oct-1-Closures

http://www.thebeijinger.com/blog/2009/09/17/STOP-PRESS-Major-Disruptions-Tomorrow

MWAAAH!
Förlåt för ett virrigt inlägg, jag är bara så frustrerad, och det är inte det värsta!
Det värsta är att jag är så galet nyfiken :S Jag vill se det hela.

Jag måste föresten införskaffa mig en kinesisk flagga.

Over and out.

Att jobba med kineser.

Det är igentligen inte så speciellt. Gissar på att det är liknande att jobba på kontor i Sverige, vilket jag redan nu vill berätta för er att jag inte vill göra i framtiden. Så nu har jag strukit det ifrån min lista.
Jag ska INTE jobba med datorer.
Var ute och åt lunch med tjejerna idag igen. Och vet ni vad???? Jag har upptäckt att det finns en toksöt och charmig killle här på kontorer.. Han är rätt lång, kines.. Klär sig väldigt snyggt, ser väldigt skaplig ut, och sen är han otroligt söt för att han har ett underbett. ^^
Finns även en söt kines som sitter vid mitt bord, fast på andra sidan till vänster, han är också söt, men han ser mer ut som en vardaglig kines.. Jag tror jag gillar hans kinder :P


Iallafall.. Vill ni veta på ett ungefär vad det är jag översätter??

When movement is detected 2 sensors activate the camera and trigger a relay output which instantly causes the camera to start recoding, which can be observed directly via the Internet or later by reviewing the stored recordings on the CF card, and if an alarm is in place the camera can also be set to trigger it. Furthermore it is possibly at any time to log on the camera via the Internet and watch live transmissions.

Det är en grej jag har suttit med nu i dryga 30 min. Och när man väl har översatt det ska man formulera ihop det så man faktist förstår vad det står på svenska. :S Det är en kamera jag skriver om just nu.

Vi vann inte Pubquiz igår.. Vi kom närmare sist än vad vi kom först. Men det var en riktigt trevlig kväll iallafall, träffade många som jag inte pratat med ordentligt på länge, sen bestämde vi oss för att vi ska till Tun bar på fredag och dansa lite.

Oh oh oh!! Vet ni vad?? Inatt var första gången jag sov istortsett hela natten :D Förutom när jag trodde att någon var inne i mitt rum ^^ Men ändå.

Jag måste ta kort någon dag när jag går i tunnelbanan så ni får se vad det är jag upplever varje morgon. Bara så ni vet, det kommer.
Men idag hade jag faktist med mig en tidning som jag läste och då gick det jättefort.

Det står mycket om kinas 60 års jubeleum just nu. Läste om hur människor upplevt Kina under åren. Utlänningar alltså. De skrev om några som kom hit på 40 talet, sen 50, 60... 2000 talet. Ja ni fattar.

När jag jobbade i vården så tyckte jag att det var så coolt att lyssna på alla gamla som varit med om så mycket här, som kunde berätta när tvn kom osv.

Det jag inte har tänkt på att människorna födda i Kina runt 60-70 talet, har varit med om istort sett lika mycket. Visst tänker man att Kina har varit stängt, men inte brukar jag tänka på hur stängt det faktist varit.

En tjej i 30 års åldern var helt farcinerad utav att att dagens ungdomar kunde så mycket, och redan vet vad de vill osv.

Tar vi sådanna saker lite för givet i Sverige??

Ohja. Men tack och lov för att jag är född och uppvuxen i Sverige.


Jag blir glad...

Jag blir glad av att lyssna på Magnus Uggla - Jag mår illa..
Jag blir glad när tjejerna på mitt jobb säger att min kinesiska är bra, fast jag vet att de ljuger.
Jag blir glad när jag faktist förstår vad de säger.
Jag blir glad när jag tittar ut genom fönstret och knappt ser byggnaderna pga all smogg (vet inte varför)
Jag blev glad att jag överlevde tunnelbane resan hit, något jag inte trodde jag skulle göra där ett tag.

Ni förstår, att åka tunnelbana i Beijing mellan kl 7-10 på morgonen är något så förjäkligt.
Tänk er själva när runt 10 miljoner människor 10 000 000 människor ska förflytta sig under 3 timmar..
I wudaokou, linje 13 kommer det under dessa timmar ett nytt tåg varje minut. Kan ni då tänka er??
OM jag säger såhär att vagnarna är iallafall 25-50 m långa ( jag är hemskt dålig på mått) och så står man så packad att man inte kan röra sig över huvud taget.. man får inte upp armen, får man upp den får man inte ner den. Kan ni på ett ungefär tänka er hur det är då??

Idag när jag bytte tåg så förstod jag vart alla har tagit dessa bilder när man ser så mycket folk. Det är i tunnelbanorna.. sen har de bara genom datorn ändrat bakgrunden, för jag har verkligen inte sett såhär mycket folk i hela mitt liv.

På lunchen idag så gick vi och åt på något ställe som heter Hollywood. Åt stekt ris med något slags hackat oxkött i.. Smakade helt ok, fast lite väl mycket smak av olja.
Iallafall. Idag diskuterade jag och mina arbetskamrater varför man inte ska slå djur, vilket kineser alltid gör. Att jag har haft en häst en kanin.. hund, och katt.. och ja.. Fast den ena tjejen hade faktist haft en minigris så jag menar. dooooh!! Iallafall så satt vi och diskuterade att killarna ifrån norra kina inte kan laga mat, de är mera inne i systemet att det är kvinnogöra, medans killar ifrån söder är duktiga..
jag måste ta reda på om det stämmer..

Något roligt som kommer hända nu i framtiden!!!
Ungdomsgruppen i Aksersund (Svenska kyrkan) Har hört av sig och sagt att de ska ge mig en utmaning varje vecka, som kommer bestå utav att jag ska göra något och det ska filmas, tas på kort osvosv, sen ska det läggas upp här på bloggen..

SPÄNNANDE!! Inte för att jag litar på att de ger mig någonting vettigt :P ;)

Utmaning Nr 1 går i stapeln av helgen då troligen Jonas får filma mig när jag prutar. Inte pruttar, utan prutar.
HELL YEAH!! Jag Äääälskar att pruta, och jag ska köpa skor.. Så vi får se hur det här kan gå, det pinsamma blir ju att filma det hela, eftersom jag helt enkelt hatar att vara med på filmen.

Förstod ni utmaningen?  Jag ska filma in när jag prutar med en försäljare.
Jag måste ha klarat av utmaningen tills nästa onsdag, då jag efteråt kommer få en ny utmaning.


YEEEEEY!!

Shit. Nu måste jag fortsätta jobba.. Måste nog säga att jag känner mig smått dum här just nu. Har inte lyckats komma in i alla språk ännu. Det är Danska här, engelska där och överallt är det annars bara kinesiska..

Tihi!! 


Tåget skriker...

Ja, eller tutar. Samma sak, iallafall på ett ungefär.

Jag var och simmade igår! Och ujuj vad skönt det var :) DOck så var det bara dryga 20 grader varmt i vattnet, vilket med tanke på hur varmt det är på land, så blev det iskallt. Jag höll på att dö.. Men oh andra sidan så 45 min senare så stod jag i en kokhet dusch och höll på att kokas istället...
Bra badhuset att ni väljer så härliga temperatur skillnader som ni gör.

Jag började jobba idag ^^
Det var otroligt spännande, dock lite jobbigt att ta mig genom hela staden, tar ca 50 min att åka tunnelbana dit jag jobbar. Då är det 2 byten inräknat.
Iallafall så gick det bra på jobbet, Eller ja, det var otroligt svårt, för jag vet knappt teckniska ord i svenska, här ska jag förstå dem på engelska eller danska. O shit! Men det gick faktist efter lite om och men. Jag måste be att få några saker förklarade för mig imorgon som jag absolut inte kunde hitta.
Jobbar med 2 eller om det är 3 danskar. Tror det är 3, bara det att 1 utav dem inte är där just nu. Sen är resten kineser.. Jag tror de sa att de var runt 60 men jag gissar mer på 30 st.
Otroligt gulliga är de iallafall, jag kommer få bra chanser att öva min kinesiska iallafall ;)

De 3 tjejerna, ja vi är 4 tjejer sammanlagt, tog med mig på lunch, och vi satt och prata om allt ifrån sagor till krigsfilmer, krigshjältar och Sverige. Och ja, lite engelska också. Allt var dock inte bara på kinesiska, så duktig är jag inte, men ändå en hel del ;)

Är du lite avis? ;)

Anyway. Jag tror jag kommer ha relativt trevligt på jobbet. KOmmer även vara ledig några dagar när Emelie kommer, sen fick jag ledigt 2 dagar när Martina, Tim o c/o kommer. De är ju faktist 4 så de klarar sig själva någon dag ;) Det vet jag.


Nu ska jag stänga av datorn och lägga mig och titta på någon serie tills jag somnar.

Hejhej!

Back in Beijing!!

Hell Yeah!!

Jag är tillbaka i städernas stad!! Eller ja, okej, så häftig är inte staden.
Det tråkiga med att det här är 4.de gången som jag kommer tillbaka hit.
Det är som att komma hem, men samtidigt inte. Jag lever här, jag har mina saker här.. Men just nu i början känns det aldrig som hemma pga att jag inte riktigt trivs i lägenheten ännu.
Men förhoppningsvis så gör jag det snart.

Jag har hittat ett jobb! Yeeeeey!!
Kommer jobba med att översätta en massa manualer och en hemsida till svenska ifrån engelska och ev några danska (förhoppningsvis bara engelska ;)) Kommer jobba 9-18 mån till fre. Vilket ändå är en helt ok tid.. för det kommer ta mig 1 timme att komma dit, så jag behöver inte gå upp läskigt tidigt varje morgon.

Anyway. Vi var på antikmarknaden igår. Fixade en tavla till mitt rum som ska ge det lite färg, eftersom mitt rum är mörkbrunt och vitt... Plus inget fönster. Ja, en aningens deprimerande är det. Men jajja.. Nu har jag en blå tavla som jag måse försöka få upp snarast.
Måste ändå gå till U-center och köpa kattmat senare, så jag får väll leta reda på några hängare att klistra upp då.

Sen så kommer min vän Emelie att komma till mig den 1 oktober och stanna tills den 12. Samtidigt kommer Sigrid troligen att bo hos oss.. Men hon har varit i Kina så många gånger så henne behöver man typ inte ta hand om.

Sen den 17 kommer mina vänner Martina och Tim  och hennes föräldrar komma och hälsa på!!!


Yeeeeeeeeeeeeeeeeeey!!


Jag har inte så mycket att berätta om just nu. Det har hänt massor, har hunnit funderat mycket på den kommande framtiden. Vi får se hur allt kommer utvecklas. Huvudsaken är att jag har ett jobb.. Så ska jag prata med min förra skola om att plugga ev, på helger och på kvällar.


好好学习天天向上

RSS 2.0