Söndag kväll och plugg..

Ja.. Nu är det såhär för er som undrar hur det egentligen går med min kinesiska..

1) Kineserna säger att jag har ett väldigt bra uttal och att de förstår vad jag säger. (men jag vet ju inte om de bara är snälla eller inte, åh andra sidan så sa de inte det till killarna som var med och också pratade.. Possitivt? Ja:)
2) Jag förstår bättre än jag tror.
3) Jag kan mer än jag tror.
4) Jag kan hålla konversationer med kineserna i allafall i 15-20 min utan att få slut på samtalsämnen..

5) Mitt problem är nu att jag inte kan tillräckligt med ord. Så det jag behöver göra?? Förutom grammatik och sådant tråkigt, det är att få igång mitt ordföråd.. Så det ökar dramatiskt, men det går inte så bra med skolboken. Visst det som står där i har vi väll användning för, typ aldrig. Men jag behöver lära mig andra saker.


Igår träffade vi en trevlig kines (tyckte jag och Maria då iallafall) Idag var han inte lika rolig efter att han har ringt ett antal gånger OCH sms:at och frågat varför jag inte svarar.. Suck. Jag orkar inte? Jag skulle kunna förklara varför, men då skulle ni bara tro en massa saker, så jag gör inte det.

Fredagen var en väldigt trevlig dag/kväll/natt..

Jag, Maria och Loui åkte in till stan och till sömmerskan för att jag skulle ha en jacka som slutade i en röd kappa (hoppas verkligen SÅ att den blir fin) Och sen våra maskeradkläder.. Det är faktist bara saker jag behöver.. För jag behöver en vit skjorta.. Behöver behöver = Jag har ingen. Den svarta kjolen kan vi ju diskutera, men ändå.

Iallafall.. På kvällen så satt vi hemma hos dem och lekte lekar.. som innebär att man dricker lite alkohol. Sen kom Micke förbi och drog med sig sina vänner.
Oh vilken söt pojke måste jag bara nämna. Han var född i England och hade engelsk dialekt, men var typ inte uppvuxen där. Hade levt i Korea osvosv.
När klockan blev 2 så fick jag tråkigt och bestämde att vi skulle gå. Så då gick vi till La bamba (Maria och Loui stannade hemma). Där träffade jag på en kompis:s kompis (kines) Så där satt vi och pratade med en massa kineser till kl 5 på morgonen.. Då pojkarna bestämde att nej nu går vi och äter.. Så vi gick och åt mat på Lush.. (Nej mamma inte Lunch ^^ )

Slutade iallafall med att jag kom hem halv 7 på morgen och var otroligt trött..
Men vad gjorde det, för jag vaknade på morgonen och började städa mitt rum, som av någon anledning ändå inte blev helt färdigstädat?? Nu har jag iallafall hängt upp alla kläder på klädhängare eftersom jag inte har några lådor.. Så alla t-shirts och allt hänger fint. Måste dock köpa en omgång klädhängare till. :)



Nu så måste jag återvända till mitt pluggande (som jag tyvärr inte har börjat med än)

Att höra att jag faktist kan prata, och att de faktist förstår mig triggade lite.. Det var något sådantdär som behövdes :)

Hejhej!


Föresten..

Det här med den Nya Batman filmen.. The dark Knight..

Jag tycker inte att den är SÅ bra som alla säger att den är.. Jag tycker den är bra.. Spännande.. Men jag tycker att det är någonting i den som liksom inte håller samman. Kan inte säga exakt vad det är.

Jag saknar även alla där hemma lite idag :) Tänkte bara berätta att jag tänker på er :)

Och sen.. Det var någonting mer.. Jajust det.. Jag fick mitt Betyg i Religion idag.. Det blev ett Vg..  det kan jag överleva med :)

Nåja. Nu ska jag snart gå hem. :) Klockan börjar bli mycket..

1 veckas lov är över..

Veckan har gått väldigt fort.. Jag vet inte riktigt.
Det var ett tag sen som jag skrev här nu, och fast jag har haft massor med tid, så har jag inte haft tid.. Eller lust.

Nu är det så att jag har varit borta i 1 månad.. 4 veckor.. Och många dagar.. :)
Kan ni tänka er det va? Helt galet hur fort det har gått..

Jag har inte så mycket att berätta just nu.. Alltså, jag har väll massor, men ingenting som kommer fram just nu.

Tänkte bara berätta att jag lever. Och den 27/10 kommer jag börja att blogga för NA i 2 veckor. Då får vi se hur det går, och om någon kommer att läsa den . :)

Det kändes ändå rätt så skönt att vara tillbaka på skolan idag. Börja tänka igen. Ibland känner jag att jag skulle klara fler timmar i skolan, men vissa dagar så absolut inte! Ska gå till registreringen imorn och fråga om en extrakurs.. Det känns lite sådär med tanke på att jag ev kommer få jobb.. Jag hade velat haft jobbintervjun innan så jag visste om jag hade tid..
Nu tänker ni att Skolan går först! Klart den gör, men ibland måste man få hjärnan att tänka på något annat.. Man måste ju liksom redan sitta och plugga hur många timmar som helst i rad för att hänga med.

Iallafall.. Sitter just nu på Lush och tittar på den nya Batman filmen.. Jag har sett den förut, och vet egentligen inte varför jag sitter här, men jag tyckte det var lite intressant att se om den slutade lika dant som förra gången :)

Nu har jag verkgligen ingenting mer att berätta.

Ni får ha det så bra tills nästa gång :)

Torsdag.

Jag måste få reda på vad det är för fel på min dumma mage.. Det gör otroligt ont ibland, och det kommer bara sådär. Jag förstår inte!

....

Det var lite sidospår.

I tisdags så åkte jag till Modern Sky festival i Haidian park ; Beijing. Det var väldigt mysigt att komma in på området och se alla festivalmänniskor (fick köa 1 timme och betala 60 yuan för att komma in) Väl där inne så mötte jag upp JOhanna* och Mimmi*, Johanna skulle åka iväg och jobba så det blev jag och Mimmi kvar. Vi letade på den grupp av människor som jag kom med, bara för att gå ifrån dem igen.

Vi satte oss och lyssna på något band.. Queen of sharks eller någonting.. De spelade otroligt bra! Problemet var att sången var inte lika bra. Men i helhet så var de helt ok! Sen så var det någon av Kinas mest kända sångare/artister.. Och han hade en sådan otroligt mysig röst. Blev lite småkär i den.

Efteråt så bestämde vi oss för att möta upp Micke* Och Jonas* Som var på Kros någonstans. Jag var hungrig och köpte ett spätt som var så starkt! Jag skojjar inte!! Mina läppar svullnade! Så vi åkte till Lush för att äta någonting. Och där så hade vi lite trevligt tills pojkarna kom. (såg även på när ett kinesiskt par som varit tillsammans i 10 år förlovade sig).

När väl pojkarna kom så kunde vi inte bestämma oss för vart vi skulle åka, vilket slutade med att vi gick längs gatan och hittade en kines som studerade tyska, och hade ett väldigt bra uttal.. Träffade även några andra vänner innan vi så fint bestämde oss för att dra vidare.. Pojkarna drog till D22 och jag och Mimmi till Sanlitun.. Vi hade inte ens hunnit vara i taxin 2 min innan pojkarna ringer och säger att de ska komma.


Väl där iallafall så går vi till.. till.. Kommer inte ihåg vad baren heter, men där dansar vi och har roligt iallafall. Blev bjuden på en drink av en kines som presenterade sig ungefär 10 gånger för att han aldrig kom ihåg mitt namn.. Så efter ett antal gånger så kommer jag ihåg att han heter Jack, är lärare på något filmgymnasium här i Beijing och typ.. ja. ungefär det.

Sen blev jag medbjuden av några att spela ett drickspel med dem.. Eller spela och spela.. Leka? Iallafall var det för enkelt, så jag lärde dem ett som jag kunde.. Låt oss säga att jag var bäst på det! Trevliga människor var det.. Kinesiska killen skulle åka till Gbg nästa vecka för att träffa sin 'pojkväns' pappa. Vi fick aldrig riktigt klart för oss om de var tillsammans eller inte.

Det slutade med att det blev en ritkigt trevlig kväll!!

--------------------

Onsdag. Vaknade upp lite sent.. Pappa ringde så jag pratade lite med honom och med mamma, och fick höra Dexter gäspa :) Resten av dagen bestod utav Film-tittande och att vila.. Sen runt 17 var jag tvungen att gå till Lush för där väntade Madinda* på mig inför kommande Pubquiz... Slutade med att jag kom dit runt kl 18.. (tar endast 5 min att gå ifrån mig?????????) Vi satt och pratade och höll våra stolar och pallar gömda till resten av vårat lag kom.. Vi fick även med oss två amerikaner eftersom vi endast var 6 st i laget, och tack och lov att de kom! Vi hade inte klarat sportfrågorna annars. Vi slutade typ på 6:e plats.. Bra jobbat !

Gick iallafall hem direkt efteråt eftersom jag avr trött, förkyld och lite sliten!

........................

Torsdag.. Ja vad om idag då?
Jag har varit vaken.. Tittat på Gost whisper.. Skrivit mail.. tittat på datorn.. Läst.. städat.. och så ja.. Bara varit här.. Men kl är bara halv fyra.. Så än kan det hinna hända saker. :) Men helst inte, för jag orkar verkligen inte det.

Jag måste ta mig till en frisör och färga håret här någon dag.. Börjar få en liten söt utväxt igen >__________< Jag skulle vilja klippa lugg igen.. En sådan som Johanna har.. Men jag vågar inte :P


Iallafall. Idag åkte JOnas hem.. *vinkar hejdå* Det var tråkigt, men roligt att han har varit här :)

Jag har verkligen ingenting vettigt att skriva just nu, men händer det något så återkommer jag :)

*****
Johanna är tjejen jag bor tillsammans med. Svenska.
Mimmi bor för tillfället på våran soffa, men åker tyvärr hem till Sverige på tisdag igen :(
Micke är en svensk som jobbar här i Beijing.
Jonas har varit här på semester i 4 veckor..
Madinda är en svensk tjej vi sprang in i på La bamba typ första veckan jag var här :)

RSS 2.0