Gud och resten av världen.

Och jag har då inte gjort någonting idag. Eller jo, jag har bakat en kaka som jag inte vill äta eftersom jag inte har någon aptit just nu. Men, men de andra får äta den. Sen har jag tittat på värdelös tv och sen på 3 avsnitt utav vänner. Jag borde titta lite i matteboken. Men jag kan redan detdär. Och egentligen har jag ingen lust att göra prov.. Jag har redan Vg.. Vet inte om jag har lust att kämpa efter ett Mvg. Menmen. Jag har även a filmreport  att läma in.. Skriver om Big Fish, dels för att den är lätt att berätta om, och att komma på bra frågor att besvara och dels för att den är gjord utav en av mina favoritproducent. Så är det. Ska även skriva ett arbete i religion, och eftersom jag är som jag är så tänkte jag att jag kan skriva ett arbete om. Finns Gud? Så egentligen behöver jag några personer att fråga en fråga eller två.

Arbetet kommer bestå utav mina egna tankar, vad jag tror, vilken religion jag anser som vettig och vilken som mina tankar passar in i. Kommer även skriva en liten frågeställning att fråga några personer i olika åldrar och redovis.
Frågorna kommer vara: Är du kristen/eller tillhör någon annan religion? - Vilken församling/religion? Är du troende? Vågar du säga att det inte finns en gud? Har du inte en minsta tanke på att det faktist kan finnas? Osv. De sista två frågorna har jag inte riktigt formulerat klart, för jag vill ha någon annat, men inte riktigt kommit fram till den exakta frågan.

Och vad jag tror? Människorna i bibeln kan verkligen ha funnits, tvekar jag inte på. Jag håller isåfall med Islamen där och säger att Jesus var en profet. Han visste vad han han sysslade med. troligen en lärd man som kunde med läkarkonst och kunde prata.
    Sen har jag alltid funderat på hur Abraham även så kallan Abram, Saraj som kom att kallas Sarah och även Hagar och Ismael är med i i starten hos kristendomen (gamla testamentet i bibeln) Judendomens förfader och även ses som förfadern i Islam. Wei shen me?? Någonstans så undrar man ju vart ifrån de fått allt. Var det tre män som satt vid samma bord och kom på det, men sen blev de oense och gick med samma frund men skapade 3 olika syner på världen och gud.

När man börjar läsa om Islam och hur den startade så tänker man, okej, det är ju inte farligt dethär. Men det är när man kommer in på dessa små grenar som Islam faktist har bildat. Sharia lagen är något jag verkligen hoppas ska förintas omgående och någon som omvärlden borde försöka jobba bort.

Nu har jag helt tappat tråden. Det gick inte så bra. Men jag kan iallafall säga att Jag personligen inte tror på en gud, men jag skulle aldrig våga säga att gud absolut inte finns, för jag hoppas ändå att det finns en Gud. Men tänk om man helt säger ifrån sig det, och sen ja.. Nej, Gud får gärna finnas till, men jag tror ändå inte riktigt. Därimot för ett år sen när min farmor låg inför döden.. Jag minns det nämligen så väl, för när min farfar dog för 6 år sen så drömde jag om honom och berättade det för farmor, och då sa hon ledsamt. Ja jag har inte drömt om honom en (hon lät väldigt besviken och ledsen) men jag vet att den dagen jag ska dö så kommer han att hämta mig.
Farmor dog på tisdag morgon runt 10 tiden. På måndag kväll när jag skulle sova så visste jag att det inte var långt kvar innan hon gick bort, därför bad jag. Men jag bad ändå inte riktigt till gud, Jag bad till min farfar. Att han skulle komma och hämta farmor så att hon skulle må bra igen, och inte ha så ont, att hon skulle få komma tillbaka till honom vilket hon verkligen ville. Ändå sen farfar gick bort så har även farmor velat följa samma steg.

Jag saknar dem otroligt mycket.


Nu har Almaz gått om och om i mina högtalare i snart en halvimme, så dags att byta sång. Men den är fin..
Almaz är diamant på ryska. Ryska är ett fint språk, undra om jag ska lära mig det ^^.



She only smiles
He only tells her
that she's the flowers, the wind and spring
In all her splendor sweetly surrendering
The love that innocence brings


Almaz, pure and simple
Born in a world where love survives
Now men will want her
'Cause life don't haunt her
Almaz, You lucky lucky thing


Now I watch closely
And I watch wholly
I can't imagine love so rare
She's young and tender
But will life bend her
I look around is she everywhere


Almaz, pure and simple
Born in a world where love survives
Now men will want her
'Cause life don't haunt her
Almaz, You lucky lucky thing


He throws her kisses
She shares his wishes
I'm sure he's keen without a doubt
With love so captive
So solely captive
I ask if I could play the part


Almaz, pure and simple
Born in a world where love survives
Now men will want her
'Cause life don't haunt her
Almaz, You lucky lucky thing
 

Almaz, You lucky lucky thing
Almaz, You lucky lucky thing




 


Hej och förlåt!

Ja, verkligen förlåt att jag inte har skrivit på väldigt länge. Jag har faktist haft sidan uppe dagligen, men helt enkelt inte känt för att skriva något. Det har väll hänt lite ditt och datt, men inget jag känt för att lägga upp.

Min fader fyllde 60 år i lördags, vilket firades med en stor och trevlig fest, det var mycket att ordna och mycket smyg, men det blev lyckat.

Var i Motala och hälsade på några gamla vänner ifrån skolan.. Även våra lärare och de nya kinakursarna. Det var kul att sitta och titta och att faktist förstå och veta vad de talade om. Man kände sig lite duktig. Okej, jag kände mig otorligt duktig ;) Var iallafall kul att träffa de nya och lite gamla människor.
Det var med blandade känslor man gick igenom ansökningarna inför den eventuella fortsatta resan till Kina. Men men, vi får se vad som händer. Det är ingen som faktist vet.



image5


Jag tänker faktist själviskt sitta med all info om framtiden. Det är få som känner till den och det är de inblandade som får veta av olika orsaker. Men allt kommer.. Inom sinom tid.


Imorn så ska jag ut med Sandra och Martina. Har verkligen saknat dem enormt. Dumt att vi inte ses så ofta :S Men sådant som händer antar jag. Ska iallafall bli roligt.

Det finns väll inte så mycket mer att säga just nu. Alla tjatar ikväll om Idol och jag får väll tjata om det någon annan gång för jag tittade faktist inte idag. Satt och städade mitt rum istället, var mycket roligare ^^

Så ifrån mig till dig. Godnatt.





RSS 2.0