Mjaa..

Vi skulle ju då äta Peking anka på ett väldigt bra ställe.. Problemet är att när vi kom dit så fick vi först vänta i över 30 min för att sedan få ett privatrum eftersom vi var utlänningar osv, men där var man tvungen att ge lite mer pengar.. När vi övervägt så sa vi ja, och DÅ berättar de att det kommer ta över 70 minuter att få mat! Ohno!

Det slutade med att de andra gick för att äta Bao zi och Jaozi (vilket jag tycker är jätteäckligt) så jag gick hem..
Vi ska äta ankan imorn, men just nu känner jag inte för det alls.. någonstans.. Men någon.. Ja ni vet.


Jag skulle bara berätta det. Och att vi har tittat på en film.. och typ ska titta på en till :)

Som det ser ut nu så får jag finbesök den 1 november.. Jag hoppas verkligen det :)

Gonatt!

Måndag och 1 veckas lov.

Jag tänkte blogga igår, men allt blev så stressigt igår så jag hade faktist aldrig tid..

Så vi börjar med att berätta om lördagskvällen.. (OBS!! I en blogg så låter det alltid mer överdrivet än det är.)

Vi var några som som gick hem till några kompisar och förfestade där.. Vi satt och spelade kort och drack lite ditt och datt.. Sedan drog vi vidare till Pyro där det var billiga shots osv.. Så mina vänner drack det som vatten (vilket det iof till hälften var eftersom det var så billigt). Som vanligt var det någon/några som drack för mycket, så de fick snart ge upp och gå hem.. Vi andra fortsatte att spela billjard.. Träffade Amerikanen som vi sjöng Kareoke med.. Iallafall så vann vi (om jag minns rätt)..  Iallafall så tänkte vi att 'Nej det här var ju segt' så vi dansade tillbaka till Pyro där de drack lite mer.. Men tyvärr så insåg vi att stället var jättetråkigt! Så de andra gick till Propaganda, medans jag hittade några svenskar och en kanadensare (Som jag enligt honom hade träffat förut) Iallafall.. De ville att jag skulle hänga på till Sanlitun och Vic's men jag tackade vänligt men bestämt nej och mötte upp mina vänner på Propaganda istället.

Ooh!! Jag träffade min första komis jag fick i Beijing! Lloyd heter han.. typ från något fransktalande land i Afrika.. Ser jättebra ut och är hur snäll som helst. Man kan alltid hitta honom på Propaganda tittandes på fotbollsmatcher. :))

Iallafall.. Kvällen ville aldrig ta slut, det slutade med att jag träffade på svenskarna igen, som åter igen försökte övertala mig att hänga på.. Men jag gick hem istället..

---------------

Söndag: Telefonen ringde som en tok kl 12 vilket betydde att jag försovit mig till frukosten hemma hos mina vänner. Lite frustrerat och trött så skyndade jag mig dit för att möta en megafrukost! Lite trött , och ja ni vet.. så åt jag inte så mycket.. Vi åt även en kaka eftersom en av oss fyllde 24 år, grattis till honom!

Iallafall, vi drog in till stan för att besöka en DVD butik som har massor med serier osv. Slutade med att jag inhandlade Gostwhisper, Gone with the wind, 8 mile och Sex and the city The movie.

Jag och två av killarna stannade kvar i stan för att de ville handla solglasögon. Vi åt lite mat.. Sen ägnade vi 1-1½ timme till att försöka få tag på en taxi!! Det började bli kallt, och mörkt och jag var så trött!

Iallafall så fick vi tag på en tillslut som tog oss hem till käraste WU!

Det här är en av mina kompisars sista vecka i Beijing så vi bestämde oss att sjunga på Open Mic! Ohja, och det gjorde vi.. Efter totalt 2 timmars övande.. Usch säger jag bara, men det gick faktist bra.. Vi gjorde inte bort oss så mycket iallafall.
Min vän ifrån Hollan och han ifrån Australien kom och lyssnade på oss.. Vi satt och drack öl ( ja inte jag såklart eftersom jag fortfarande anser att det är vidrigt) Men men.. Vi höll på där ett tag.. Så lite småfulla så gick vi åter igen till La bamba och spelade biljard! Jag börjar bli riktigt bra på det där..

Min rumskamrat som för tillfället bor på min soffa tvingade ner mig på propaganda. Uuh säger jag bara.. Vi dansade hela natten lång. Sant, kl 5 så sa jag, Nej nu vill jag verkligen hem! Så jag gick.. Helt plötsligt så ringde en och säger att han oxå skulle gå.. Så jag stod och pratade med min kines där ett tag tills han dök upp, vilket ändå var lite onödigt eftersom jag gick hem iallafall. ^^



.....................

Imorse så mådde jag inte alls bra. Inte någonstans,  mest för att jag börjar dra på mig en förkyldning som sitter lite överallt.. Jag och tjejen som sover på soffan beställde pizza och skulle titta på BOrta med vinden, men den funkade inte, så vi tittade på Mean girls istället.

Sen så gick jag iväg för att fixa ny gas.. Vilket inte gick att göra någonstans!! Jag åkte typ 15 min i taxi och kom ut till slummen.. Det här området man knappast ser på Tv.. Och herregud, ja.. Där kan man säga att det finns sopor osv.

Iallafall så fick jag inte tag på någon el.. Det är stängt nästan överallt Pga vad det nu är för firande.


Vi får helt enkelt snåla tills det öppnar igen.. Just nu känner jag att jag är väldigt trött.. Lite sötsugen.. och framför allt väldigt trött. Ska ev ut och äta PEking Anka sen.. får se om jag har råd, lust och orkar..




Obs! Om ni undrar varför jag hela tiden inte skriver några namn så har det en anledning.. Men jag tror att jag ska börja skriva namnen igen.. För det börjar bli vädligt jobbigt det här.. Speciellt när någon ställe frågor. :)

Nu ska jag göra någonting vettigt!!

Ibland så undrar jag..

... Vad jag egentligen gör här.
Klart att man alltid ställer sig fråga, men den går att ställa på många sätt.
-Varför är jag här? Vad ska jag göra med det här?
-Vad gör jag här och ska jag stanna längre?
Och framförallt..
-Men vad gör jag här egentligen?!

Som jag skrev igår/inatt, så hade jag HSk imorse.. Först försov jag mig lite så jag hade inte lång tid på mig tills jag skulle träffa tjejen jag skulle mötas upp med. Att tilläga är väll att det tar 20 min att gå dit.. och få se nu, klockan var 8.40 och provet började 9.00. Hittade inte en enda taxi?!
WHAT!! Ingen taxi i hela Beijing?! (okej jag måste sluta använda det uttrycket eftersom jag bara bor i en liten del, jag vet) Iallafall Tillslut får jag tag på en taxi som tar mig till skolan på mindre än 5min så jag hinner ändå i god tid att tillochmed hitta byggnaden och klassrummet där jag skulle ha mitt prov.

Hur var provet? Tjaa.. Har någon av er någonsin gjort Högskoleprovet i Sverige? Det har jag.. Det är 5 delprov på 50 min var och så har man lite rast och så emellan..

Här skulle vi sitta och göra 3 prov.. 1 hörförståelse på 40 min, sen grammatik på 40 min och sen läsöfrståelse på 60 min.. I STRECK!! Plus att provet inte började förens 9.20, så jag satt alltså 2 h och 40 min i steck i den där salen och plågades..
Provet var lika hemskt som det låter.. Första delen tycker jag inte var så svår.. De läste upp något på bandet och så skulle man gissa vilken bild de förklarade.. och nu var det ju inte direkt så att de sa, han sitter i fotöljen och sover, nejnej, varje fråga hade fyra bilder/svar.. Som på en bild satt gubben och läste tidningen, på en annan sitter han och vilar, på den tredje sitter han och sover och på den fjärde stod han upp (har jag för mig). 
Förklaringen var på ett ungefär att han hade sina ögon stängda (vilket han hade på 2 bilder) Hans huvud ligger mot fotöljen (2 bilder) Sen var det några meningar jag inte kommer ihåg/förstodd, det som avgjorde vilken bild det var iallafall var om han hade glasögonen i handen eller inte.

Totalt var det 140 frågor (alla proven ihop) Och kanske.. Ja om jag förstodd det rätt så har jag iallafall 20 + som jag har rätt på.. Sen är det nog sisådär 30 frågor jag tror mig ha förstått, men tror inte jag svarade rätt på, typ gissade sig till svaret.. Och sen 100 man chansade hej vilt. BRA VA?!??!?

Grejjen är såhär, jag gick ju inte dit oförberred i teorin, eftersom jag inte visste om att vi skulle ha det, och man aldrig vet hur man förbereder sig.. Men nu vet jag hur testet går till, och vad jag måste kunna osv.. Så nu gäller det bara att komma igång med glosorna och proppa in så mycket det bara går, så ska det nog gå fint.. Eller hur??

Det sorgliga var att alla gick in lite peppade och nervösa, och ALLA kom ut och hade mungiporna vid knäskålarna.. Så det var inte bara jag :)






..............................................


Nu ska jag snart försöka slänga mig in i duschen och göra mig iorning.. Vi ska först till några och förfesta lite, sen ska vi dra till Pyro och förfesta där, och sen kanske vi åker någonannanstans.
Själv ska jag ta det lugnt ikväll eftersom jag varit dålig, och för att det just nu känns som om jag har typ.. sura uppstötningar och vill kräkas, menmen, Kunde varit värre!

Ha en trevlig Lördag!


Klockan har passerat 00.00..

Ja, så det betyder att för mig är det lördag men för er så har fredagskvällen knappt börjat..
Men jag kan ju berätta hur min fredagskväll blev.. Först kändes det som om jag sprang runt halva Wu för att hitta en bankautomat (överdriver enormt mycket).. Sen gick jag själv, kl 20 på kvällen, runt med 5000 i fickan som jag tagit ut för att jag ska ge hyresvärden. Usch säger jag bara.

Iallafall så kom tre kompisar hit för att titta på film, vilket slutade med att vi beställde Pyropizza.. Jag och min för-stunden-sambo somnade på golvet, och katten sprang runt och lekta med allt hon hittade..

Filmen var bara sådär. Den handlade om USA valet 2000 och hur de gick igenom procedur efter procedur för att få rösterna omräknade osv.. Om filmen är sann (vilket den är) Och om jag förstodd rätt så förstår jag inte alls hur USA kunde acceptera att Bush blev president, okej att han kanske fick tillräckligt med röster tillslut iallafall, men att över 20 000 personer ska ha omvandlats till 'kriminella' och därför blivit av med sin rösträtt är helt absurt!! Jag förstår verkligen ingenting. Trots att jag visste hur filmen skulle sluta (eftersom jag ändå är så allmänbildad att jag vet vem USA.s president har varit i 8 år) Så var jag hemskt nervös under filmen.. Löjligt.

Det var iallafall en trevlig kväll.

Jag ska snart försöka sova.. Imorgon kl 8 har jag HSK prov, vilket tydligen nu var frivilligt och jag vet inte vad.. Men jag ska gå dit och göra det ändå, går det inte alls så går jag därifrån och åker hem och sover.. Men min plan är ju att göra provet i januari, så det är ju lika bra att gå dit för att se hur det ser ut.. när det ändå är gratis menar jag..
HSK provet = Hanyu shuiping kaoshi = 中汉语水平考试.. = Provet visar vilken nivå du ligger på i Kinesiska.. Kommer man upp till en viss nivå (vilket jag inte ens är i närheten av just nu) Så har man rätt att plugga med kineser. Kul va?

Jaja, jag hörde ryktas om att vi inte ens skulle få reda på resultatet, så jag menar.. Jaja.

Nu ska jag se om vi kan få ihop internet. Och sen ska jag sova.

Gonatt!

Torsdag = mysig hemmakväll?

Igår var det ju då Pubquiz.. Vårat lag började otroligt bra! 10 rätt utav 11 möjliga (vi fick dock ett lag att bli sura på oss för att de ansåg att vi fuskade, men quizmaster rättade och ansåg att det inte var några som helst problem). Iallafall de 4 resterande rundorna gick inte lika bra, förutom sista iof, men då var det redan försent att komma igen, för alla hade bra på den rundan. Mitt absolut svagaste ämne är geografi.. Inte för att jag är bra på några ämnen, men jag försöker iallafall. Om inte annat så tränar jag min engelska.

Efteråt så satt vi kvar och hade lite trevligt, vi gick sedan vidare till Pyro och hade lite mer trevligt där.. Ibland glömmer jag bort hur lätt det faktist är att träffa nytt folk, och ibland är det bara jobbigt att det är nytt folk precis överallt, då man bara känner, 'lämna mig ifred!'

Iallafall så slutade kvällen med att några av oss gick till La Bamba och spelade fotbolls spel och Billjard.. Jag vann en gång. YEY.

Idag har det varit en lite sådandär jobbig dag. Vet inte varför, men jag har inte mått så bra. Tanken var ju att jag skulle ut och festa med några svenskar ikväll/natt, men jag känner att jag inte klarar av det och att magen förstör, så det blir att sitta hemma och titta på någon film, eller Grey's Anatomi, vi får se vilket det blir.
Föresten!! Vet ni vad jag har gjort? Jag har försökt installera en trådlös router på kinesiska, det ni! Det var en utmaning i sig, jag lyckades komma en bit, men så förstodd jag ingenting om Ip och allt vad det nu var för dataspråk, så då la jag ner ^^

Nu sitter katten på den höga stolen och jamar för att hon inte vågar hoppa ner, hon tycker det är roligt att klättra upp men lite skrämmande nedför.

Imorn är det fredag. Skööönt kan man tänka sig, men så tänker inte jag, för att på lördag morgon kl 8 så har jag prov.. inget prov som gör elelr har någon nytta, utan vi ska bara göra det för att vi måste, och vi kommer inte ens få reda på resultatet? VA!?!!
Jag har även skola på söndag, inte roligt. Och varför har jag det? Jo för i Kina kom man fram med någon konstig idé att ska man vara ledig i 7 dagar så måste man jobba i 7 dagar, så det är det vi ska göra.. Jobba i 7 dagar..

Jag tycker att det är lite jobbigt. Men iallafall.

Föresten!! Idag fick jag reda på att det inte är några som helst problem att skicka hit saker, Bra va? ;)

Nu ska jag se på film, och lägga ifrån mig datorn innan min katt klöser sönder mina ben..

PUss på er!

Hejhej mina nära och kära och er alla andra..!

Hur står det till? Är allt bra hos er?

Hos mig är det toppen! Jag har nu varit borta i över 2 veckor, kanske 2 ½? Och jag kan inte säga annat än att jag mår bra.

Att åka ifrån mamma och pappa på flygplatsen var så otroligt hemskt och jättejobbigt. Många av er märkte ju att jag inte var hundra procent säker på att jag ville åka och kunde liksom inte säga med glädje att WIEE Jag ska åka till Kina!!
Men så fort jag satt på planet så kände jag ingenting längre, det kändes bara skönt. Dessutom så lyckades jag att sova 5-6 timmar utav 8 ½ så jag var rellativt utvilad när jag kom till Beijing..

Det första jag fick göra när jag kom var att hitta till mina vänner där jag skulle bo några dagar innan min Kamrat kom tillbaka så vi kunde flytta in i våran nya lägenhet..
Redan första dagen så gick jag till skolan för att registrera mig.. På tisdagen fick jag gå dit på morgonen och göra ett prov som visar vilken klass man tillhör..  Och redan på onsdagen var det dags att starta skolan, så allt gick lite allt i ett ni vet.

Min klass.. Ja.. De är helt okej. Jag tycker att den är lite för enkel, men jag valde att stanna kvar, dels för att först tyckte vi var så några så det skulle gå fortare, nu är vi helt plötsligt 17 st i klassen (suckar förtvivlat). Sen är en av mina lärare väldigt bra, så jag kände bara att jag ville vara kvar i klassen.. Men idag ångrar jag mig lite grann, för att klassen var inte snabb.. De har dåligt uttal och sådär. Det bästa med är den att människorna i den är ifrån Indonesien, Korea och Japan. Sen så har vi en Dansk och en fransman. Vilket slutar i att man måste prata kinesiska med sina klasskamrater för de kan inte prata engelska.

Tjejen jag bor med är en svenska som jag träffade förra halvåret när jag var i Kina.. Så jag delar en toppenfin lägenhet (toppenfin= så fin den kan bli i Kina) med en svenska, en kines och en katt.  Ja ni hörde rätt, det bor en kines i lägenheten.! :) Och jajust det, en katt också. Katten är lite galen men jättemysig när hon sover, då är hon hur gosig som helst, annars så är hon en pina som bara vill leka hela tiden.
Kinesen är min rumskamrats pojkvän.. Det tog mig ca 4 dagar innan jag faktist började våga prata med honom, och nu börjar det gå lite bättre.. jag vill ju inte påstå att vi pratar mycket, men lite.. Vi har börjat. Han brukar hjälpa mig med mina läxor.. Eller ja, han kollar igenom mina meningar och säger om de är rätt eller fel.


Jag funderar på att ta extrakurser.. De börjar om 2 veckor.. Den ena kursen är muntlig kinesiska, man får träna på uttal och så och det är 4 timmar /veckan, tisdagar och torsdagar.. Men samtidigt så fanns det en kurs med kinesisk målning och kalligrafi som är en gång i veckan/ 2 timmar, och jag tycker det lät så roligt..  Allmosor mottages ;)

Hur är Beijing då?? Det är som vanlgit.. Det är kineser överallt, blandat med lite västerlänningar här och var. Det är förvånandsvärt nog kallt! Helena vill åka till en sömmerska och sy en tunn jacka hon kan ha om kvällen, Meeeen jag har redan en tokfin jacka som jag fick av mina mor och far innan jag åkte till Kina, men den är för varm.. Förstår ni mitt dilemma och hur skulle ni göra?

Jag har inget mer att berätta just nu, eller jo det har jag ju alltid, men det är nog bäst för eran skull att jag slutar nu medans intresset fortfarande finns uppe för bloggen.. jag får ta mig tillbaka någon dag och skriva vad jag har gjort hittills.. För idag så skaffades internet till våran lägenhet.. Jag var även hos polisen och registrerade mig, så nu lever jag inte här olagligt längre. ^^

Det är några av er som inte har fått mail ifrån mig än och der beror på att jag inte hunnit att lägga in dem i min lista.. Men det kommer, den här veckan. Jag lovar!!

Puss och kram på er alla!!

RSS 2.0