Ibland så undrar jag..

... Vad jag egentligen gör här.
Klart att man alltid ställer sig fråga, men den går att ställa på många sätt.
-Varför är jag här? Vad ska jag göra med det här?
-Vad gör jag här och ska jag stanna längre?
Och framförallt..
-Men vad gör jag här egentligen?!

Som jag skrev igår/inatt, så hade jag HSk imorse.. Först försov jag mig lite så jag hade inte lång tid på mig tills jag skulle träffa tjejen jag skulle mötas upp med. Att tilläga är väll att det tar 20 min att gå dit.. och få se nu, klockan var 8.40 och provet började 9.00. Hittade inte en enda taxi?!
WHAT!! Ingen taxi i hela Beijing?! (okej jag måste sluta använda det uttrycket eftersom jag bara bor i en liten del, jag vet) Iallafall Tillslut får jag tag på en taxi som tar mig till skolan på mindre än 5min så jag hinner ändå i god tid att tillochmed hitta byggnaden och klassrummet där jag skulle ha mitt prov.

Hur var provet? Tjaa.. Har någon av er någonsin gjort Högskoleprovet i Sverige? Det har jag.. Det är 5 delprov på 50 min var och så har man lite rast och så emellan..

Här skulle vi sitta och göra 3 prov.. 1 hörförståelse på 40 min, sen grammatik på 40 min och sen läsöfrståelse på 60 min.. I STRECK!! Plus att provet inte började förens 9.20, så jag satt alltså 2 h och 40 min i steck i den där salen och plågades..
Provet var lika hemskt som det låter.. Första delen tycker jag inte var så svår.. De läste upp något på bandet och så skulle man gissa vilken bild de förklarade.. och nu var det ju inte direkt så att de sa, han sitter i fotöljen och sover, nejnej, varje fråga hade fyra bilder/svar.. Som på en bild satt gubben och läste tidningen, på en annan sitter han och vilar, på den tredje sitter han och sover och på den fjärde stod han upp (har jag för mig). 
Förklaringen var på ett ungefär att han hade sina ögon stängda (vilket han hade på 2 bilder) Hans huvud ligger mot fotöljen (2 bilder) Sen var det några meningar jag inte kommer ihåg/förstodd, det som avgjorde vilken bild det var iallafall var om han hade glasögonen i handen eller inte.

Totalt var det 140 frågor (alla proven ihop) Och kanske.. Ja om jag förstodd det rätt så har jag iallafall 20 + som jag har rätt på.. Sen är det nog sisådär 30 frågor jag tror mig ha förstått, men tror inte jag svarade rätt på, typ gissade sig till svaret.. Och sen 100 man chansade hej vilt. BRA VA?!??!?

Grejjen är såhär, jag gick ju inte dit oförberred i teorin, eftersom jag inte visste om att vi skulle ha det, och man aldrig vet hur man förbereder sig.. Men nu vet jag hur testet går till, och vad jag måste kunna osv.. Så nu gäller det bara att komma igång med glosorna och proppa in så mycket det bara går, så ska det nog gå fint.. Eller hur??

Det sorgliga var att alla gick in lite peppade och nervösa, och ALLA kom ut och hade mungiporna vid knäskålarna.. Så det var inte bara jag :)






..............................................


Nu ska jag snart försöka slänga mig in i duschen och göra mig iorning.. Vi ska först till några och förfesta lite, sen ska vi dra till Pyro och förfesta där, och sen kanske vi åker någonannanstans.
Själv ska jag ta det lugnt ikväll eftersom jag varit dålig, och för att det just nu känns som om jag har typ.. sura uppstötningar och vill kräkas, menmen, Kunde varit värre!

Ha en trevlig Lördag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0