Begravning och fundering.

image3


Nu kanske ni undrar hur bilden passar ihop med dagens ord? Jo, de står på Himmelska fridens torg i Beijing. Framför Ordförande Maos grav, eller vad vi nu ska kalla byggnaden där han ska ligga, om det nu är hans riktiga kropp som ligger där.
    Jag tog bilden första dagen vi kom till Kina. Det var blandade känslor, lite småkallt men ändå rätt så varmt. Det var fullt med människor åt alla håll och allt var bara så otroligt. Tittade man åt ena hållet så kom det vakter som marscherade så strikt fram, och åt andra hållet så satt en liten pojke som inte hade ben, och var helt undernärd som tiggde pengar, men alla höll till någonstans runt flaggorna. Varför? Tjaa, många stod och tittade på dem? Eller helt enkelt för att alla passerade platsen. Av någon anledning kan jag inte låta bli att associera flaggor till frihet. Varför? Vinden flyger fri, tar tag i flaggorna och försöker bära dem med sig. Jag tycker inte att det borde vara så hemskt att visa upp flaggor, så länge man inte gör det i fel syfte! Jamenar, vi har flaggan för en orsak. Svenska flaggan kommer alltid att symbolisera Sverige, tänk bara i OS, den är våran och bara våran och det står för så mycket, man tänker inte på det i vardagen men om man skulle sätta sig och fundera på flaggan och dess bakgrund och vad den bettyd för b.la Sverige i alla år så skulle man komma fram till mer än bara en flagga? Även om folk tycker det är löjligt att man ska ha en flagga vinglandes och att det är patriotiskt, ja, kanske det är? Men vi har fortfarande rätten och friheten till att visa att vi är stålt över vår flagga.

Nu kom jag helt ifrån ämnet som jag tänkte skriva om.
En bekant gick bort i lördags morse. Han dog gammal och hans liv var helt enkelt slut nu. Men han fick ändå leva ett lyckligt liv med barn och barnbarn, och han var glad in i slutet.

Jag tycker det är jobbigt att tala om döden när man kommer på att man själv inte ska existera mer, men ändå berättar jag gärna hur jag vill ha det? Jamenar, det är ändå min begravning. Jag och mamma gick och pratade om det här om kvällen så jag sa att skulle jag hamna i resperator och jag är helt hjärndöd och jag skulle få ligga så i resten av mitt liv så är det lika bra att stänga av. Ja? Man kan vakna upp efter ett par år, men förstå vad man har missat? Inte för att jag vill att de ska stänga av efter 5 min, men låt mig inte ligga så, det är inte rättvist mot någon, minst mot mig.
     Min begravning ska öppna och sluta med temat ut Bröderna lejonhjärta, 2 psalmer, vilka exakt vet jag inte, för det finns så många som jag verkligen älskar och tycker är fina. The Rose ska spelas, och även några låtar till som jag inte vill nämna. Om något ska läsas så ska det vara ur astrid Lindgren tror jag. Bröderna Lejonhjärta. barnsligt? Nej, det symboliserar så mycket, en tro att man faktist kommer till en helt underbar värld efteråt.
Jag hoppar även att det efteråt kommer vara skratt och så, något roligt har jag väll gjort som man kan berätta?

Jag vet inte varför, men av någon anledning så tror jag och hoppas jag att jag dör före mina föräldrar, jag vet inte hur jag ska klara det den dagen, och nu börjar jag må dåligt för jag tänker på det, så nu ska jag sluta skriva här och gå och städa mitt rum. Det är nog lika bra.

I lördags var det 7 år sen min farfar gick bort. Jag saknar honom så otorligt mycket, och snart är det även ett år sen som farmor gick bort. Jag förstår inte. I Kina kunde jag få för mig helt plötsligt att hon levde, och sen kom man på, att nej, det gör hon inte. Det var så otroligt jobbigt.

Nepp det var allt ifrån mig idag, ska som sagt hitta på något roligt nu.

En vecka full med tankar, men ändå utan.

image2

Ibland förvånas jag själv över hur länge sen det egentligen är som vi tog det här kortet. Men jag minns ändå dagen som igår. Tiden går fortare och fortare och man undrar ibland vart åt den far.

Förra lördagen hade vi släktkalas. Det var inte så många kusiner som kom utav alla som egentligen kunde komma, men det var roligt att träffa en massa sysslingar som man istortsett inte kände till. Vi lekte lekar, Mitt lag kom 2:a ;) Jag måste nog säga att när jag vill är jag mer pricksäker än vad man tror, men jag kan lika gärna missa totalt. Iallafall. En trevlig kväll som även den tog sitt slut.

I måndags så var jag på cirkus. Ojoj, det var trevligt. Typ. Vissa saker är helt enkelt inte roliga, utan känns helt meningslösa. Speciellt när det inte ens var roligt för barnen. Men de hade vackra hästar. Det ska ni veta, och en så söt elefant att man ville krama den. Men tyvärr så luktade den en aningens. Iallafall så spenderade jag tid med min kusin Sofia, vilket jag inte gör så ofta av olika anledningar. Den största är troligen att hon pluggar i Stockholm :)

I onsdags var jag med Sandra till Örebro och tittade på Harry Potter. Vi gick även in till tatueraren och pratade lite. Sandra ska följa med mig in, och jag ska hänga på henne, problemet är bara att hon redan har gjort en gång. Men jag överlever nog, hoppas jag Är nervös fast ändå inte. Iallafall, så var det en trevlig kväll, vi gick och satte oss på Mm efteråt, men ingen av oss drack eftersom Sandra körde och jag ville inte dricka om hon inte drack, så vi satt och pratade bort tid. Träffade på Annett som man endast ser på krogen. Kul.

Handlade även med min mor i torsdags. Jag handlade inte så mycke.. 2 par byxor som jag behöver. Men min mamma handlade skor åt mig i födelsedagspresent som jag inte får veta om ^^ *host*


Vad har hänt annars då? Tjaa.. lite ditt och datt.. Jobbade natt i natt så jag är lagon trött och seg. Satt och räknade matte i 2 timmar så jag vet inte riktigt vart tiden tog vägen.
Förlåt! Men jag fattar inte riktigt vad det är som är så bra med Donni Darko? Förklara det? Det känns mer som det är en film som alla 'MÅSTE' gilla annars är man dum. Och jag förstår inte vad det är att inte förstå? :S Jag har nog missat hela meningen med filmen, men nu var det andra gången jag försökte se den! Wo bu xihuan..!
Dexter blev chockad imorse när jag kom hem och gick ut och gick, sen har han ohc jag legat i min säng och snarkat itakt. Ska fixa lite bilder nu att lägga ut på bilddagboken, för nu har jag massor med bilder i kameran som jag måste radera.

Hejdå och tack för att du läste hela vägen hit.

Sorg, förtvivlan, början på ett nytt liv.

image1

Det är väll såhär jag känner mig just nu för tillfället, fast tvärt om.

Jag är trött. Trött på alla människor, trött på tillvaron trött på idioti. Annars så är jag inte speciellt trött, det är nu jag känner mig rätt så pigg, men så kommer människor med den depprimerande kommentaren "Vad du ser trött ut" jag vet inte hur många som sa det till mig igår.

Jag är glad, jag vet vad jag ska göra i höst, och där känner jag mig trygg för tillfället. Behövs inte så mycket mer i mitt liv just nu. Jag har planer som börjar redan på måndag och går det bra, ja då kommer jag bara bli glad. Men den som lever får se.

Just för tillfället så saknar jag skolan, vill inte jobba mer på Ica, jag trivs inte där. Men det är min sista dag imorgon så jag behöver ju inte vara orolig.

På lördag ska vi ha släktträff vilket jag tycker ska bli trevligt. Av någon anledning har folk fått en negativ bild utav det hela och tror inte att jag gillar min släkt, men det har de helt fått om bakfoten. Jag trivs oftast med dem, beror ju iof helt på med vem och vilka, men det går alltid bra. Vi är ju släkt liksom.

Att få negativ bild av allt är väll inte så svårt, inte heller att få saker om bakfoten. Nu för tiden känner jag mest för att vara tyst i vissa tillfällen för att det helt enkelt inte lönar sig att säga någonting.
- Säger man någonting, så får man skit för det
- Är man tyst så får man skit för det.

Jag har vissa vänner som anser att man kan hunsa lite med en och det tål jag inte, jag anser att varje person har en egen fri vilja och åsikt och känsla om hur saker ska göras och skötas. Sen att man ibland får hänga med i mängden det både måste man och behöver man. Men att befalla en annan människa, ohnej, då har man satt sin sista potatis, det är ju inget Bdsm-förhållande precis.

Föresten så har jag bestämt tid för tatuering nu, säger inte när det är eftersom jag inte vill att någon av er ska veta, ifall jag skulle råka dra mig ur. Men det är rätt så nära.. närmare än man tror när man står och ser en söt pojke i ögonen, några utav de vackraste ögonen man sett.. Då kan man gå på mycket. Usch usch. Jag är lite rädd. Smärta, jag vet inte riktigt om det är min grejj. Som sagt, vi lever inte i något Bdsm-förhållande!

En bekant frågade mig här om dagen om jag inte kunde tänka mig att gå mer i kyrkokören, för de börjar träna på onsdag och de behöver folk. Visst, jag ser väll egentligen inga problem med att sjunga kristna låtar, och det är bra att lära sig allt med att sjunga i en stor kör (för de är väldigt duktiga) men jag vet inte riktigt om det är någonting för mig, Jag känner inte för att sitta i kyrkan titt som tätt och sjunga öppet, fast jag funderar ändå på att ev gå dit på onsdag kväll och vara med första gången och se om det känns kul eller inte. man vet ju inte förens man provat.

Jag måste nog avsluta nu. Klockan är 23.30 och jag ska upp och börja jobba kl 13. OMG! Suck.
Fast vet ni något bra med att jobba på Ica?? Jag har fått gratisbiljetter till Cirkusen som är på måndag <3 så då ska vi på cirkus, YEAH!

Annars hälsar jag till er alla, puss och godnatt.

RSS 2.0